megosztás

Első lépések

4-1-1-vyber-spravne-rostliny-original

A megfelelő növények kiválasztása

Ha először fogsz ilyesmibe, kezdd a zöld fűszerekkel – ezek hálásak, és nem túl igényesek. Nem kell azonban megijedni az epertől, a paradicsomtól és a csilitől sem. A tapasztaltabbak pedig igényesebb zöldségekkel is kísérletezhetnek.

4-1-2-kvetinac-je-zaklad-original

Cserép vagy virágláda

Szinte minden növény esetében igaz, hogy minél nagyobb, annál jobb. Egy nagy ládába többféle növény is kerülhet, és megfelelő kombinációban jobban is fejlődnek, mint külön-külön.

4-1-3-na-dno-patri-drenaz-original

Vízelvezetés

Az egyes növényfajták némileg eltérő körülményeket, földet, trágyázást, öntözést igényelnek, a pangó vizet azonban egyik sem szereti. Ezért a láda alján cseréptörmelékből, kavicsból vagy hasonlóból hozzunk létre vízelvezető réteget, és a lefolyónyílásról se feledkezzünk meg a láda fenekén.

4-1-4-vysevejte-s-citem-original

Érzéssel vessünk

Ha magunk termeljük a palántákat, tartsuk észben azt a szabályt, hogy minél kisebb a mag, annál sekélyebbre ültessük. A salátamagokat például egyszerűen rászórhatjuk a talajra, majd meghintjük egy kevés földdel.

4-1-5-nezapomente-na-vyzivu-original

Táplálás

A növényeknek szükségük lesz trágyázásra a szezon alatt. Ma már sokféle szerves trágyát találunk a boltok polcain, de akár magunk is komposztálhatunk. Vermikomposztálóban például gilisztákkal termeltethetjük meg a szükséges komposztot.

Ezeket is kedvelheted:

Vermikomposztálás

Tovább

4-1-6-par-slov-k-zalevani-original

Röviden az öntözésről

A növények az állott, illetve az esővizet szeretik (ha van rá mód, akár az eresz- vagy a lefolyócsatornát is megcsapolhatjuk). Azért is hálásak, ha az öntözés egyenletes, a nagy ingadozások nem tesznek jót nekik. Önöntözőrendszert is vásárolhatunk vagy készíthetünk, amely nemcsak a nyaralás idején hasznos, hanem a hétköznapokban is levesz egy gondot a vállunkról.

Termékek

megosztás

A helyes hulladékszelektálás

Az otthonodban keletkező hulladékot érdemes helyesen szelektálni.

Tovább

Levendula

Tovább

Termessz otthon élelmiszert!

Ha először fogsz ilyesmibe, kezdd a zöld fűszerekkel – hálásak, és nem túl igényesek. Nem kell azonban megijedni az epertől, a paradicsomtól és a csilitől sem.

Nézd meg egyszerű, de részletes termesztési útmutatónkat!