megosztás

Száraz élelmiszer

3-1-1-kava-original

KÁVÉ

Az őrölt kávét szórjuk át az eredeti csomagolásából egy zárható, sötét dobozba vagy befőttesüvegbe, és tegyük száraz, hűvös helyre. Így őrzi meg a legtovább az aromáját. Hűtőben is tarthatjuk, de csak jól záródó üvegben, amelybe nem jut nedvesség.

3-1-2-mouka-original

LISZT

A lisztet és a hasonló ömlesztett termékeket érdemes átszórni egy zárható befőttesüvegbe. Ha ugyanis kártevők vannak bennük – ami olykor előfordul –, ezek gyorsan átterjedhetnek a többi tárolt élelmiszerre.

3-1-3-chleb-original

KENYÉR

A jó minőségű kenyérnek ropogós a kérge és foszlós a bele. A frissessége megőrzése érdekében a legjobb, ha konyharuhába tekerve kenyértartóba helyezzük (a konyharuhát öblítő nélkül kell mosni!). Így tud lélegezni, és nem penészedik. Még tovább eláll, ha beteszünk mellé egy félbevágott almát vagy egy meghámozott burgonyát. Ha viszont tudjuk, hogy nem fogy el időben, akkor a legjobb felszeletelve, műanyag dobozban lefagyasztani.

Ezeket is kedvelheted:

Főzés

A főzés kikapcsolódásnak sem utolsó, de néha feleslegesen energiaigényes.
Tovább

3-1-4-konzervy-original

KONZERVEK

A konzerveket száraz, jól szellőző, legfeljebb 20 °C hőmérsékletű helyen tároljuk. Húskonzerv tárolásához jobban megfelel a hűvösebb környezet. A konzerveket a legjobb a minőségmegőrzési idejük első harmadában elfogyasztani. A felbontott konzervet hűtőszekrényben tartsuk, és hamar fogyasszuk el. Nem szabad összetéveszteni a tartós konzerveket a hűtőben tárolandó termékekkel!

Termékek

megosztás

Textil

Lakástextíliákkal ügyesen szabályozhatjuk a szobák hőmérsékletét.

Tovább

Főzés

Olykor a főzés is vízpazarlással jár. Nem árt megismerni néhány trükköt, hogy ennek elejét vegyük.

Tovább

FORRADALOM A HERCZEG CSALÁD KONYHÁJÁBAN

A Herczeg család nem szeretne többé főzés közben pazarolni.

A teljes történet