Konyha

A főzés csak egy a számtalan házimunka közül. Ismerd meg a hatékony és takarékos konyha titkát, így a környezetet is védheted!

Fenntartható főzés

Főzéskor rengeteg vizet és energiát takaríthatsz meg, ha tudod a módját

Létezik még egy olyan hely, ahol annyi csodás illat kering, mint a konyhában? Főzd meg kedvenc ételeidet víz- és energiapazarlás nélkül!

5 ok arra, hogy otthon főzz

Tovább

A megfelelő konyhai készülékek és edények kiválasztása

A megfelelő eszközökkel takarékosabbá teheted a konyhád.

Tovább

A hatékony munka titkai

Leleményes megoldásokkal rengeteg időt, munkát és energiát takaríthatsz meg főzéskor.

Tovább
Hulladékkezelés

Gondolj a környezetedre, és ne termelj felesleges hulladékot

Minden háztartás termel több-kevesebb hulladékot. Ennek mennyisége azonban jelentősen csökkenthető Sok mindent ugyanis indokolatlanul dobunk ki.

A helyes hulladékszelektálás

Az otthonodban keletkező hulladékot érdemes helyesen szelektálni.

Tovább

A helyes hulladékszelektálás

Az otthonodban keletkező hulladékot érdemes helyesen szelektálni.

Tovább

Vermikomposztálás

Tovább
Élelmiszerhulladék kezelése

Hosszabb frissesség megfelelő tárolással

Bár az élelmiszer alapvető életelemünk, 25%-a mégis a szemétben végzi a háztartásokban.
Mintha minden negyedik teli bevásárlótáskánkat egyszerűen kidobnánk!

Az élelmiszerek tárolása

Tanuljuk meg helyesen tárolni az élelmiszereket, hogy minél tovább frissek maradjanak, és ne romoljanak meg.

A déligyümölcsöt, paradicsomot, uborkát általában szobahőmérsékleten tároljuk, a hazai gyümölcsöt és zöldséget pedig a hűtőszekrény alsó fiókjában. Előre megmosni nem szabad őket, mert romlásnak indulhatnak. A legtöbb gyümölcs és zöldség etiléngázt bocsát ki, amely az érést segíti. Ez azonban gondot okozhat akkor, ha többféle gyümölcsöt és zöldséget tárolunk egy helyen. Ezért tartsuk őket műanyag, üveg- vagy papírdobozban, illetve -tasakban.

Száraz élelmiszer

Tovább

Friss élelmiszer

Tovább

A maradékok felhasználása

Nem kár kidobni az ételt? Inkább hasznosítsunk mindent, ami megmarad.

Tovább
Energiatakarékosság

Önmagunkért és a természetért

A villamos energia használata komoly kiadást jelent a háztartások számára.
A fogyasztás csökkentésével a pénztárcánknak és a környezetünknek is jót teszünk.

Hűtőszekrény

Egy jó étel megfőzéséhez és frissen tartásához az esetek többségében villanyáramra van szükségünk. Megfelelő konyhai eszközökkel azonban az elfogyasztott energia akár 50%-a is megtakarítható.

Tovább

Főzés

A főzés kikapcsolódásnak sem utolsó, de néha feleslegesen energiaigényes.

Tovább
Víztakarékosság

Nincs olyan sok ivóvizünk, hogy csak úgy pazaroljuk

A víz egyre értékesebbé váló természeti kincs,
érdemes hát takarékoskodnunk vele.

Mosogatás

Mivel mosogatni gyakran kell, érdemes megkeresni a lehető legtakarékosabb megoldást.

Tovább

Főzés

Olykor a főzés is vízpazarlással jár. Nem árt megismerni néhány trükköt, hogy ennek elejét vegyük.

Tovább